تبلیغات
متخصص گوارش کرج - کم کاری تیروئید
 
متخصص گوارش کرج
لطفا نظر خصوصی ارسال نکنید چون امکان پاسخ گویی وجود ندارد، با تشکر
درباره وبلاگ


لطفا نظر خصوصی ارسال نکنید چون امکان پاسخ گویی وجود ندارد.با تشکر.

مدیر وبلاگ : دکتر سامان خوشنود
شنبه 6 خرداد 1391 :: نویسنده : دکتر سامان خوشنود

کم‌کاری تیروئید

هیپو تیروئیدی Hypothyroidism یا کم‌کاری غده تیروئید در بین بیماری‌های غدد درون ریز شایع‌ترین بیماری پس از دیابت می‌باشد. به زبان ساده این بیماری هنگامی ایجاد می‌شود که غده تیروئید نتواند به اندازه نیاز بدن هورمون تولید کند. هورمون غده تیروئید تری یدوتیرونین (T3) و تیروکسین (T4) است. این هورمونها وظیفه تنظیم مصرف انرژی، تولید گرما و تسهیل رشد در بدن را برعهده دارند. بیماری در زنان سه برابر شایع‌تر از مردان است.

علائم بالینی

ضعف و خستگی، خواب‌آلودگی، پوست خشک، خشن و سرد، عدم تحمل به سرما، کاهش تعریق، برادی کاردی یا کندتپشی، زبان بزرگ، ادم (ورم) صورت (میکسدم)، فراموشکاری، یبوست، افزایش وزن، اختلالات قاعدگی، سقطهای مکرر، تاخیر در رفلکسها، کم‌خونی و درد مفاصل و عضلات. بیماری در بالغین سیر کندی دارد و تدریجی است.

اگر هیپوتیروئیدی در دوران نوزادی به سرعت تشخیص و درمان نشود ممکن است عقب‌ماندگی رشد جسمی یا آسیب ذهنی (کرتینیسم) اتفاق بیفتد. معروفترین علامت هیپوتیروئیدی در نوزادی بزرگی زبان، هیپوتونی (کم بودن فعالیت و تحرک) و دیر بسته شدن فونتانلها (ملاج سر) می‌باشد.

کم‌کاری مادرزادی تیروئید در نوزادان

کم‌کاری مادرزادی تیروئید در نوزادان می‌تواند باعث ایجاد عقب‌ماندگی‌های ذهنی شود. در صورتی که این عقب‌ماندگی ایجاد شود، دیگر قابل درمان نخواهد بود. امروزه در بیشتر کشورهای پیشرفته، برای تشخیص زودرس کم‌کاری مادرزادی تیروئید، برنامهٔ غربالگری در نوزادان اجرا می‌شود. این کار از طریق گرفتن چند قطره خون از پاشنه پای نوزاد، در فاصله روزهای سوم تا پنجم تولد انجام می‌شود.[۱]

 

در صورتی که کم‌کاری مادرزادی تیروئید، تشخیص داده نشود می‌تواند عوارض زیر را ایجاد کند :

    عقب‌ماندگی ذهنی

    کوتاهی قد

    ناشنوایی

    لالی

    بعضی از بیماری‌های مغری و عصبی

                                                                                                                                                     علت‌های ایجاد کننده بیماری

    هیپوتیروئیدی اولیه

    برداشتن تیروئید با جراحی (مثلا در گواتر شدید یا سرطان تیروئید)

    کمبود ید، که در این مورد غده تیروئید بزرگ می‌شود (گواتر)

    استفاده از ید رادیواکتیو یا داروهای ضد تیروئید برای درمان سایر بیماری‌های تیروئید

    مصرف داروهایی مانند لیتیوم

    دوز بالای ید و آمیودارون

    التهاب تیروئیدی تحت حاد

    هیپوتیروئیدی خود ایمنی (تیروئیدیت هاشیموتو)

    هیپوتیروئیدی ثانویه، که ناشی از کم‌کاری غده هیپوفیز است.

تشخیص و درمان

تشخیص قطعی با اندازه‌گیری سطح هورمون‌های تیروئید در خون می‌باشد. بیمار هیپوتیروئیدی با TSH بالا و FreeT4 پایین تشخیص داده می شود. برای تشخیص دقیق‌تر سطح TSH خون نیز اندازه‌گیری می‌شود. در هیپوتیروئیدی اولیه هیپوفیز در پاسخ به کاهش سطح هورمون‌های تیروئید، مقدار بالایی از TSH را ترشح می‌کند.

درمان معمولاً مصرف مادام‌العمر قرص لووتیروکسین سدیم است که نتایج رضایت بخشی دارد. نیمه عمر لووتیروکسین ٧ روز است و در بافت ها به T3 تبدیل می شود و سطح مناسبی از T3 که هورمون فعالتری می باشد ایجاد می کند.

 





نوع مطلب :
برچسب ها :
لینک های مرتبط :
شنبه 14 مرداد 1396 11:32 ق.ظ
It is perfect time to make some plans for the longer
term and it's time to be happy. I have read this
submit and if I may just I want to suggest you few interesting
issues or advice. Perhaps you could write subsequent articles
relating to this article. I desire to read more things approximately it!
شنبه 31 تیر 1396 07:42 ب.ظ
با سلام
نوزاد من اکنون 15 روزه است و جواب ازمایش تیروئیدی این است:
T3 2.93
T4 123
TSH 4.96 Enthyroid o.25-5.0
Hyperthyroid 0.15
hypothyioid 5.0
newborn-1Y 0.25-8.0

یکشنبه 24 اردیبهشت 1396 11:31 ب.ظ
Great post! We are linking to this great article on our site.
Keep up the great writing.
شنبه 9 آبان 1394 11:57 ق.ظ
سلام.من ازمایش خون دادم و متخصص زنان گفتن که کم کاری تیروویید دارمو قرص لووتیروکسین رو برام تجویز کردن هفته ای سه روز.و یکماه ونیمه مصرف میکنم.این نتیجه ازمایش tsh4'52بوده که متعادلش بی۳/.تا ۵/۲میخاستم بدونم تشخیص درسته و اینکه میتونم باردار بشم؟
دکتر سامان خوشنودبا سلام در حال حاظر با این دز لووتیروکسین شما نرمال می باشید و بارداری برای شما و جنین خطری ندارد.
چهارشنبه 22 مهر 1394 12:51 ب.ظ
سلام نتیجه ازمایش من T.S.H 20.5 H هست میشه ادرس دکتر متخصص در کرج بدید ممنون
دکتر سامان خوشنودبا سلام شما مبتلا به کم کاری تیروئید می باشید و جهت درمان می توانید مراجعه نمایید.
یکشنبه 29 شهریور 1394 08:08 ب.ظ
باسلام من در بیمارستان امام رضای مشهد ازمایش دادم نتیجه اش
t4:16.8 4.5-12.5 mic.g/dl

t.s.h:0.08 0.3-5 micIU/ml

به نظر تون اوظاع من چطوره؟
دکتر سامان خوشنودبا سلام شما مبتلا به پرکاری تیروئید از نوع شدید می باشید و با متی مازول قابل درمان می باشید.
دوشنبه 16 شهریور 1394 02:33 ق.ظ
با سلام خدمت شما آقای دکتر من حدود 45 روزه که داروی لووتیروکسین مصرف میکنم آزمایش هم دادم th 11.72 -t3 3.34 t4 0.91 ام هنوز در مفاصل و خستگی بیش از حد من خوب نشده روزی یک قرص ناشتا میخورم مخوام ببینم آیا لازمه دوباره برم پیش دکتر تا ازمایشه جدیدی بدم یا برای نتیجه قرصها هنوز زوده برای من دکتر داخلی 60 تا قرص داده که تا حالا 45 تاشو خوردم ممنون از لطف شما اگه امکان داره آدرستون یا شماره مطب رو لطف کنیدکه اگه نیازه خدمتتون برسم باتشکر
دکتر سامان خوشنودبا سلام دز لووتیروکسین شما کم می باشد. نیاز به افزایش دارید.
آدرس و تلفن در پست اول موجود می باشد.
جمعه 9 مرداد 1394 10:41 ق.ظ
با سلام و خسته نباشید
نتیجه آزمایش تیروئید منTSH=7.57 و free t4=1.49 هست در شهر ما متخصص غدد نیست پیش متخصص داخلی رفتم گفت نیاز نیست دارو مصرف کنی و ۲ ماه دیگر باید آزمایش دهی آیا نظر ایشان درست است چون من هم ریزش مو دارم(که البته میتواند ارثی هم باشد) و هم یبوست خواهشا کمکم کنید ممنون
دکتر سامان خوشنودبا سلام رنج نرمال را مرقوم نکرده اید ولی کم کاری تحت بالینی تیروئید برایتان مطرح می گردد و نیاز به درمان دارید.
یکشنبه 14 تیر 1394 07:06 ب.ظ
باسلام : اقای دکتر جواب ازمایش من t3/EIA 1.4ng/mi 07-2.3
T4/EIA1
1.2micg/dl 4.7-12.6
T.S.H 0.6 miciu/ml MALE 0.3-5.2
دکتر سامان خوشنودبا سلام نرمال می باشد
دوشنبه 26 آبان 1393 10:22 ق.ظ
باسلام تشکر از شما...مادرم دچار کمک کاری تیروئید می باشد ومیزان تیروئید طبق ازمایشات انجام شده195 می باشد که این مرا خیلی نگران کرده...دکتر گفته باید از تیروئید نمونه بداری بشه...وما از کار بسیار نگران هستیم اگر اماکان داره ما رو در این مورد راهنمایی و ارشاد بفرمایید...ایا ممکن است این مشکل خاصی را برای مادرم به وجود اورد باید چاری انجام دهیم...با تشکر
دکتر سامان خوشنودبا سلام در کسانی که گره سرد دارند FNA (نمونه برداری از گره تیروئید) اقدامی ضروری می باشد.و اگر توسط پزشکی انجام شود که در انجام این کار تبحر دارد کار بسیار ساده و بی خطری می باشد.
دوشنبه 19 اسفند 1392 11:31 ق.ظ
با سلام خدمت آقای دکتر
من هم دیابت نوع یک دارم و هم کم کاری تیروئید . انسولین مصرف می کنم و قرص لووتیروکسین قصد بارداری دارم می خواستم ببینم آِیا با درست مصرف کردن داروها باز هم امکان آسیب دیدن بچه وجود داره یا نه ؟ در مورد مصرف داروی کم کاری در دوران بارداری توضیح بدید . متشکرم
دکتر سامان خوشنودبا سلام در موارد کم کاری تیروئید در دوران بارداری مصرف لووتیروکسین هم بدون ضرر و هم لازم می باشد که تحت نظر پزشک متخصص داخلی صورت می پذیرد.
شنبه 10 اسفند 1392 09:24 ب.ظ
جناب آقای دکترخشنود سلام. ایا مصرف انتی بیوتیک در مصرف قرصذ لووتیروکسین اختلال ایجاد می کند. گوشم عفونت کرده و از انجا که هر روز به سبب کم کاری تیروئید یک قرص لووتیروکسین می خورم. الان نمی دانم انتی بیوتیک مصرف کنم یا خیر. ممنون می شوم مرا راهنمایی کنید.
دکتر سامان خوشنودبا سلام معمولا آنتی بیوتیک ها روی متابولیسم لووتیروکسین تاثیری ندارند و مصرف هم زمان منعی ندارد.
شنبه 21 دی 1392 11:04 ق.ظ
بسیار سپاس گذارم از جواب های قانع کننده جناب عالی. فقط اقای دکتر کمکاری تیروئیدم حاده؟ چون 2سال پیش مراجعه کردم به دکتر فوق تخصص غدد. پس از ازمایشات مربوطه دکتر بهم گفت:شما مبتلا به تیروئید کمکارید ولی این میزان کمکاری برای عموم وجود داردو عادی است وچیز غیر عادی در ازمایشم وجود نداشت.هیچ نوع قرصی برای درمانم تجویز نشد. ایا کمکاریم حاده؟ ایا برای درمانم باید قرصی تجویز میشد؟ ایا برای عموم این نوع میزان کمکاری عادیه؟از لطفتون بی نهایت ممنونم.
دکتر سامان خوشنودبا سلام.این کم کاری عادی نیست صد در صد میبایست درمان شود.حاد نیست با روزانه نصف تا یک قرص لووتیروکسین صبح ناشتا کنترول میشود.
پنجشنبه 19 دی 1392 04:26 ب.ظ
سلام اقای دکتر. میخوام بدونم با مشخصات زیر ایا تیروئید دارم؟ کمکار یا پرکاه؟
...............................

T4=6.65 ug/dl ELA 4.4-11.7
................................

T3=1.00 ng/ml ELA 0.55-1.9
................................

FreeT4=16.30 Pmol/L ELFA 10.6-19.4
................................

FreeT3=4.45 Pmol/L ELFA

Euthyroidism:4-8.3
................................

TSH=H 8.42 micIU/ml ELFA 0.7-5.7
................................

H=High
................................بسیار تشکر میکنم از جواب ها و راهنمایی هایتان.ووووووواقعا دست مریضا..
دکتر سامان خوشنودبا سلام با توجه به جواب آزمایشات، شما مبتلا به کم کاری تحت بالینی تیروئید می باشید.یعنی اینکه آزمایشات T3 و T4 نرمال می باشد و TSH بالاتر از نرمال یعنی اینکه از نظر آزمایشگاهی شما کم کاری تیروئید دارید ولی علائم بالینی ندارید. در هر حال اندیکاسیون درمان دارید و باید لووتیروکسین تحت نظر متخصص داخلی یا فوق تخصص غدد مصرف کنید.
شنبه 14 دی 1392 03:01 ب.ظ
. با عرض سلام و خسته نباشید خدمت اقای دکتر.
اقای دکتر من ازمایش دادم تیروئیدم کم کاره. ولی نمیدونم چرا علائم تیروئید پر کارو دارم؟ میشه راهنماییم کنید؟ با تشکر از لطف جناب عالی.
دکتر سامان خوشنودبا سلام خیلی از علائم پرکاری تیروئید با اضطراب شبیه هم هستند مثل لرز طپش قلب بی قراری کم خوابی پر اشتهائی تعریق زیاد.پس خیلی وقتها اضطراب با پرکاری تیروئید اشتباه می شه.
شنبه 9 آذر 1392 03:16 ب.ظ
آقای دکتر سلام. مطالبتون خیلی عالی بود. بعد از سالها فهمیدم کم کاری تیروئید دارم. تازه درمان را شروع کردم.مدتی هست رگهای چشم هایم بیشتر نمایان شده و سطح چشمانم براق و سفید شفاف نیست...یک سایه سیاه رنگ نقطه مانندی در داخل چشانم می بینم. این ایا مرتبط با کم کاری تیروئیدم هست؟
دکتر سامان خوشنودبا سلام در کم کاری شدید تیروئید{میکزدم}چشمها پف آلود می شوند و عروق چشم ها برجسته.ولی این حالت در موارد کم کاری شدید و طول کشیده دیده می شود.معاینه چشم پزشکی پیشنهاد می شود.
سه شنبه 21 آبان 1392 09:33 ب.ظ
اقای دکتر سلام، بیماری کم کاری تیروئید در من تشخیص دادند. چندین سال هست که هر شب یک قرص پروپونانول می خورم ضمن اینکه سابقه فشار خون بالا دارم.ایا پروپونانول در مصرف لووتیروکسین اختلال ایجاد می کند؟
دکتر سامان خوشنودبا سلام لووتیروکسین ممکنه طپش قلب ایجاد کنه که درمانش پروپرانولوله.پس منعی در مصرف همزمان با لووتیروکسین نداره.
 
لبخندناراحتچشمک
نیشخندبغلسوال
قلبخجالتزبان
ماچتعجبعصبانی
عینکشیطانگریه
خندهقهقههخداحافظ
سبزقهرهورا
دستگلتفکر
نظرات پس از تایید نشان داده خواهند شد.


آمار وبلاگ
  • کل بازدید :
  • بازدید امروز :
  • بازدید دیروز :
  • بازدید این ماه :
  • بازدید ماه قبل :
  • تعداد نویسندگان :
  • تعداد کل پست ها :
  • آخرین بازدید :
  • آخرین بروز رسانی :
Online User [blogtitle]